اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

جشنواره فیلم مونیخ؛ جوان، وحشی و تشنه‌ی موفقیت

 

 

در سی و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم مونیخ، جوانان، خواست‌ها و نیازهای آنان دستمایه‌ی اصلی اغلب فیلم‌های انتخابی است. در این فستیوال، مستند آلمانی هفت ساعت و سی دقیقه‌ای «هیتلر که بود‌؟» نیز به نمایش در می‌آید.

 

جشنواره‌ی فیلم مونیخ ۲۰۱۷ روز پنج‌شنبه (۲۲ ژوئن) با نمایش کمدی ـ درام فرانسوی Un beau soleil intérieur به کارگردانی کلر دنی، سینماگر پرآوازه‌ی این کشور، گشایش یافت. در این فیلم ژولیت پینوش، نقش زنی را بازی می‌کند که در جستجوی عشق با مردان متعددی آشنا می‌شود و با هر یک از آنان چند صباحی می‌گذراند تا مرد ایده‌آل خود را بیابد...

 

در این دوره‌ی فستیوال که زیر عنوان جوانان در حرکت برگزار می‌شود، بیش از ۱۸۰ فیلم از کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و آسیا به نمایش در می‌آیند که از میان آن‌ها ۴۵ فیلم برای نخستین بار در جهان نشان داده می‌شوند.

 

سینمای آلمان درمونیخ

 

حضور سینمای آلمان در این دوره از جشنواره چشم‌گیر است. به گفته‌ی دیانا الینه، مدیر جشنواره، موضوع خوشبختی فردی و خانوادگی دستمایه‌ی اصلی اغلب فیلم‌های آلمانی است که در آن‌ها "از شخصیت‌های سربه‌زیر و حرف‌گوش‌کن خبری نیست." در این بخش، برخلاف جشنواره‌های برلین و زاربروکن که در برنامه‌ی آن‌ها بیشتر ساخته‌های اجتماعی ـ انتقادی گنجانده می‌شوند، فیلم‌های کمدی، سرگرم‌کننده و خنده‌دار نیز به نمایش در می‌آیند.

 

موضوع‌های اجتماعی ـ سیاسی

 

با این‌حال فیلم‌های اجتماعی ـ سیاسی نیز به این دوره‌ی جشنواره راه یافته‌اند. فیلم سینمایی "دختر بیگانه" ساخته‌ی اشتفان لاکانت و مستند ۷ ساعت و ۳۰ دقیقه‌ای «هیتلر که بود‌؟» از هرمان پولکینگ از جمله‌ی این فیلم‌ها است. "دختر بیگانه"، داستان زن آلمانی جوانی را بازگو می‌کند که به اسلام، مذهب مرد مورد علاقه‌ی خود، می‌گرود تا در آلمان زندگی آرام مشترکی را با او آغاز کند؛ زندگی‌ای که به دلیل اسلام‌ستیزی حاکم بر جامعه از خطر و تشنج خالی نیست.

 

هرمان پولکینگ برای تهیه‌ی مستند طولانی «هیتلر که بود‌؟» سال‌های متمادی به تحقیق و پژوهش پرداخته و اسناد و مدارک بیش از ۱۲۰ آرشیو در ۱۴ کشور جهان را بررسی کرده و به دیدن ۸۵۰ ساعت فیلم مستند و ۱۰۰ ساعت فیلم خام نشسته است. او در فیلم خود آگاهانه از استفاده از سخنرانی‌ها، گفته‌ها و نوشته‌های هیتلر و هم‌عصرانش چشم پوشیده است.

 

سوفیا کاپولا در کنار راینهارد هاوف

 

نمایش فیلم‌های سوفیا کاپولا، کارگردان معروف آمریکایی، در بخش نگاه ویژه این دوره گنجانده شده است: «پدرخوانده ۳»، «گمشده در ترجمه»، «ماری آنتوانت» و «در یک جایی» از جمله‌ی این فیلم‌ها است. فیلم اخیر در سال ۲۰۱۰ برنده‌ی شیر طلایی جشنواره‌ی فیلم ونیز شد. جدیدترین ساخته‌ی کاپولا با عنوان «فریب خورده» در بخش مسابقه‌ی فستیوال فیلم کن ۲۰۱۷ به نمایش در آمد.

 

فیلم‌های ماندگار «چاقو در سر» و «اشتم‌هایم» از راینهارد هاوف نیز در بخش اصلی این دوره از فستیوال نشان داده می‌شوند. هاوف در اشتم‌هایم که برنده‌ی خرس طلایی از جشنواره‌ی فیلم برلین شد، به شرایط حبس تروریست‌های گروه بادرـ ماینهوف در زندان در اشتم‌هایم می‌پردازد. این سینماگر صاحب سبک در سال‌های ۱۹۷۰ـ ۱۹۸۰ همراه با فولکر شلوندورف، الکساندر کلوگه و راینر ورنر فاسبیندر، از پایه‌گذاران سینمای نوین آلمان بود.

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما