اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

جشنواره‌ی لومیر از کارگردان «در حال و هوای عشق» تجلیل کرد

 

 

نهمین دوره جشنواره فیلم لومیر در شهر لیون «حال و هوای عشق» داشت: جایزه افتخاری جشنواره امسال به کارگردان افسانه ای چین، وانگ کاروای، به خاطر یک عمر تلاش هنری اش اهدا شد. کارگردان عاشقانه ها هم این جایزه را به همسرش تقدیم کرد.



شهر لیون در فرانسه میزبان نهمین دوره جشنواره فیلم لومیر بود. این رویداد از ۱۴ تا ۲۲ اکتبر در شهر زادگاه سینما توسط انستیتو لومیر برگزار شد. تییری فره مو، مدیر این جشنواره، مدیر انستیتو لومیر و دبیرهنری جشنواره فیلم کن است. در نهمین دوره این جشنواره نزدیک به ۲۰۰ فیلم در سینماهای سرتاسر شهر لیون، و در تقریباً ۴۰۰ سانس مختلف به نمایش در آمد.

 


تمجید از فیلمساز عاشقانه ها و شاعر سینما



جشنواره سالانه فیلم لومیر یکی از بزرگترین رویدادهایی است که به سینمای کلاسیک اختصاص دارد. در این جشنواره نسخه های بازسازی شده فیلمهایی به نمایش گذاشته می شود که برخی از آنها هرگز دیده نشده اند. قدردانی از آثار کارگردانان و سینماگران یکی دیگر از کارهایی است که هر سال در جشنواره فیلم لومیر انجام می شود.



جایزه افتخاری جشنواره امسال به کارگردان چینی «وانگ کاروای»، به خاطر یک عمر تلاشهای هنری اش اهدا شد. کارگردان، نویسنده و تهیه کننده اهل هنگ کنگ، نیز این جایزه را به همسرش تقدیم کرد. کارگردان فیلمهای عاشقانه در مراسم دریافت جایزه گفت: «می خواهم این جایزه را به همراه و مشوق همیشگی زندگی ام تقدیم کنم.» روابط عاشقانه یکی از درونمایه های آثار «وانگ کار وای» است.



از مهمترین فیلمهای کارگردان ۵۹ ساله می توان به «در حال و هوای عشق»، «شب های بلوبری من» و «شاد در کنار هم» اشاره کرد. آخرین فیلم او «استاد اعظم»، فیلمی بر اساس زندگی نامه استاد ایپ من، استاد هنرهای رزمی است.



سال گذشته جایزه یک عمر دستاورد هنری به کاترین دونوو، هنرپیشه فرانسوی تعلق گرفت.

 



جشنواره فیلم لومیر، سینما برای همه

 



تیلدا سویینتون، هنرپیشه اسکاتلندی یکی از میهمانان ويژه امسال بود. عده زیادی در کلاسهای بازیگری وی شرکت کردند. او می گوید: «در برنامه ریزی این جشنواره همه از جان و دل مایه می گذارند، بطوریکه من حس می کنم این شهر واقعا صاحب سینمای خودش است: شهری است که در آن شهروندان واقعا قوه محرک نمایش فیلمها و سینما هستند.»

 

جشنواره فیلم لومیر، جشنواره ای است برای همه مردم: عاشقان سینما می توانند به کلاسهای استادان سینما می روند. برای شرکت در این کلاسها و ملاقات سینماگران مشهور گاهی صفهای طولانی تشکیل می شود. عده زیادی امسال در کلاسهای بازیگری «تیلدا سویینتون» و «وانگ کاروای» شرکت کردند.



یکی از کسانی که در جشنواره شرکت کرده بود می گوید: «واقعا لذت می بریم. نسخه های فوق العاده عالی فیلم ها را می بینیم، همینطور سینماگران سرشناس را. بدون اینکه مجبور باشیم به کن یا ونیز برویم.عالی است.»



دیگری می گوید: «فوق العاده است، در خواب هم نمی دیدم که بتوانم که با کارگردان های معروف ملاقات کنم. جشنواره فیلم لومیر فرصتی بسیار جالب و منحصر بفرد است.»

 


نمایش فیلم «شکل آب» در جشنواره فیلم لومیر



گییرمو دل تورو، فیلمساز سرشناس در جمع علاقمندانش حاضر شد. علاوه بر فیلمهای قدیمی کارگردان معروف مکزیکی، فیلم جدیدش «شکل آب» نیز در جشنواره لومیر به نمایش گذاشته شد.



«شکل آب» فیلمی در ژانر رمانتیک فانتزی است که امسال جایزه شیر طلایی هفتادوچهارمین جشنواره فیلم ونیز جشنواره فیلم ونیز را دریافت کرد.
کارگردان، فیلم نامه، تهییه کننده و رمان نویس ۵۳ ساله درباره این فیلم می گوید: «موضوع این فیلم عشق است درباره اینکه چگونه عشق که در حاشیه است و زمینه مشترک همه انسانها، می تواند به ترس و نفرت “نه” بگوید. مهم نیست طرف مقابلتان موجودی خیالی باشد، یا انسانی واقعی از فرهنگی دیگر، یا دین و تمایل جنسی متفاوت داشته باشد، اگر حاضر نباشید ارتباط برقرار کنید و حس دوستی و همدردی داشته باشید، دنیا را نفی می کنید و خودتان را از بخشی از دنیا محروم می کنید.»

 

کریستوفر دویل، فیلمبردار مشهور استرالیایی هم در جشنواره امسال حضور داشت. او که در فیلمهای زیادی با وانگ کار وای همکار کرده، در مراسم اهدای جوایز لومیر کارگردان هنگ کنگی را در آغوش کشید. او در مراسم اهدای جایزه به «وانگ کار وای» گفت: امیدواریم که بتوانیم [با سینما] چشمان دنیا را به آنچه امکان پذیر است و آنچه حاصل کار برادران لومیر است، بگشاییم.»

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما