تنور جشنواره پلیس در آخر خط گرم شد: آقا یوسف سالن را پر کرد
- توضیحات
- نوشته شده توسط تحریریه آکادمی هنر
- دسته: جشنواره فیلم پلیس
- منتشر شده در 1390-04-14 02:16
سیزدهم تیرماه 1390 - روز سوم چهارمین دورهی جشنوارهی فیلم پلیس
سومین روز جشنواره فیلم پلیس را میتوان آخرین روز این جشنواره لقب داد زیرا هم فیلمهای مهم اکران شد و هم روز بعدی جوایز تقسیم میشوند. روز سوم دو فیلم مهم مرهم ساخته علیرضا داودنژاد و آقایوسف ساخته دکتر علی رفیعی در این جشنواره اکران شد. جشنوارهای که دو روز قبلی را آنچنان شکوهمند پشت سر نمیگذاشت با اکران آقایوسف بیش از نود درصد صندلیهای خود را پر دید. مخاطبین سینما نشان دادند اگر فیلمهای مهم اکران شود همچنان علاقهمند حضور در سالنهای سینما هستند. این پیامد نکات خاصی را برای برگزار کنندگان جشنواره پلیس به همراه دارد که برای حضور فیلمهایی چون گزارش یک جشن و اسب حیوان نجیبی است بیشتر تلاش میکردند و آن زمان با جشنواره پر رونقتری روبرو میشدند.
مرهم یکی از فیلمهای موفق جشنواره فجر بود که در جشنواره شهر هم مورد تمجید قرار گرفت حال با توجه به فیلمهای اکران شده میتوان گفت مرهم در این جشنواره هم میتواند رقبای دیگرش را کنار بزند. اگر مرهم را از نظر سینمایی هم کنار بگذاریم از نظر موضوعیت این دوره یعنی تم اجتماعی آن از سایر فیلمهای این دوره قویتر است.
فیلم دیگری که در این روز اکران شد اولین اثر امیر ثقفی یعنی مرگ کسب و کار من است بود که متأسفانه بدون داشتن هیچ قصهای سه نفر را در برف اسیر کرده بود تا از لوکیشنهای چشمنواز فیلم بگیرد و راه و بیراه تراولینگ کند از مناطقی که مردمش به سختی در ارتفاعات پربرف گذران زندگی میکنند. البته کار اول را میتوان به حساب تجربه کسب کردن گذاشت و ثقفی وقت زیادی برای تجربه دارد.
فیلم بعدی آقایوسف که همراه تنی چند از نویسندگان این پایگاه برای تماشای آن این روز به سینما فلسطین رفته بودیم به جشنواره حسابی رونق بخشیده بود. مخاطبین زیادی برای دیدن دومین اثر دکتر رفیعی به سینما فلسطین آمده بودند. فیلمی که در تعریف قصه خود با لکنت مواجه بود و دیر وارد آن شد، به جذابیت رسید آن را به یک شوخی تبدیل کرد و با پایانی باز آن را رها کرد. فیلم به نوعی از پیرامون مرد تئاتری ایران که در سینما کمتجربه است برمیآید. تفاوت نسلها که از تضاد سلیقهها گذشته و حال جوانان یا حرمت خانواده را نگه نمیدارند و در مقابل ارزشهای قدیمی سرکش هستند. میزانسن تئاتری او و بازیها چشمنواز بود اما متأسفانه گریم تئاتری ابدا پاسخگوی سینما نیست. فیلم رفیعی با اینکه نتوانست ما را راضی کند اما لااقل از خیلی از فیلمهای دیگر بهتر بود.
پایانبخش این روز فیلم پرتقال خونی جدیدترین ساخته سیروس الوند بود که به خوبی وجه سرگرمی سینما را بلد بود و متأسفانه این بار عقبگرد بدی داشته است. فیلمنامه پیمان عباسی بسیار از سال نود عقبتر است و بازی بسیار اغراق شده حامد بهداد چنان به آن لطمه زده که فیلم بدل به شکست عجیبی برای فیلمساز کهنهکار سینمایی شود.