اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

فیلم جدید کارگردان ایرانی در جشنواره برلین اکران شد


 

فیلم جدید جعفر پناهی با عنوان «پرده‌ بسته» شامگاه سه‌شنبه در بخش رقابتی جشنواره برلین نمایش یافت.

به گزارش آکادمی هنر، فیلم پرده‌ بسته که در میان 19 فیلم نامزد خرس طلای برلین حضور دارد، با بازی کامبوزیا پرتوی و مریم مقدم روز گذشته برای اولین‌بار به روی پرده رفت. کامبوزیا پرتوی، فیلمنامه‌نویس و کارگردان ایرانی، سازنده آثاری چون گلنار و گربه آوازه‌خوان، سال 83 نیز با فیلم کافه ترانزیت از جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر زن (با بازی همسرش) را گرفت. این فیلم که تدوین آن توسط پناهی انجام شده بود، همچنین سال 2007 نماینده ایران در رقابت اسکار بود. حال پس از چند سال پرتوی در فیلم پناهی علاوه بر بازی، دستیاری کارگردان را برعهده داشته است. پرتوی همچنین نگارش فیلمنامه‌هایی چون من ترانه 15 سال دارم، دیشب باباتو دیدم آیدا، شب، خیابان های آرام و محمد (ص) را در کارنامه دارد.
پرده‌ بسته یک اثر داستانی و تجربی پس از مستند این یک فیلم نیست از جعفر پناهی محسوب می‌شود و بیشتر روایت فیلم در ویلایی در کنار دریا رقم می‌خورد. فیلم ماجرای یک مرد نویسنده (کامبوزیا پرتوی) است که با خروج از شهر، به ویلایش در شمال پناه می‌برد و پس از ورود به ویلا، پرده‌ها را می‌کشد و ارتباط خود را با دنیای بیرون قطع می‌کند. در حالی که به دنبال آن یک مرد و زن جوان که در حال فرار از دست پلیس هستند، ناگهان وارد خانه می‌شوند.
نویسنده در ادامه فیلم همواره در جدال میان واقعیت و تخیل است. لایه‌های واقعیت در فیلم با ورود خود پناهی به فیلم قوت می‌گیرد و در صحنه‌هایی چند پوستر از فیلم‌های ساخته شده توسط وی از جلوی دوربین عبور می‌کند. در صحنه‌ای از فیلم نیز پناهی به کنار دریا می‌رود و اینگونه به نظر می‌آید که قصد خود کشی دارد.
نمایش این فیلم در رسانه‌های غربی نیز بازتاب‌هایی داشته که در آن‌ها، به جنبه‌ها و تفسیرهایی سیاسی اشاره و توجه شده است.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما