اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

علیرضا داودنژاد: تبلیغ کالای ایرانی از شبکه‌های ماهواره‌ای به سود اقتصاد است

 

علیرضا داودنژاد

 

در ادامه ماجراهای پخش تیزرهای فیلم‌های ایرانی از شبکه‌های ماهواره‌ای علیرضا داودنژاد، کارگردان سینمای ایران در نامه‌ای به دادستان تهران به برخورد با فیلم‌های ایرانی اعتراض کرده است.

 


به گزارش بخش سینمایی آکادمی هنر، آقای داودنژاد در نامه سرگشاده خود به عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران نوشته است: "آقای دادستان محترم. اگر یک یخچال تولید شده در کشور توسط یک شبکه معاند ماهواره‌ای تبلیغ شود و فروش آن یخچال در داخل ایران از فروش یخچال‌های خارجی بیشتر شود، آیا لطمه‌ای به کشور خورده یا سودی عاید آن شده است؟ آیا باید از این تبلیغ جلوگیری کرد و یخچال‌های این کارخانه را در سطح کشور جمع‌آوری کرد و کارخانه را تعطیل کرد؟ یا باید پذیرفت که تبلیغ هر نوع کالای استاندارد ایرانی یا فیلم دارای مجوز ایرانی از شبکه‌های ماهواره‌ای مصداق همکاری با آن شبکه نیست."

 

او تبلیغ کالای ایرانی از شبکه ماهواره‌ای خارج از ایران را به سود اقتصاد دانسته و گفته است که این تبلیغات "نهایتا به تقویت بنیه اقتصادی کشور و به بی‌نیازتر شدن ملت از واردات و قاچاق کالا" منجر می‌شود.

 

سه‌شنبه ۲۵ خرداد آقای دولت‌آبادی اعلام کرد که در صورت تبلیغ فیلم‌های سینمایی ایرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای، از اکران این فیلم‌ها در سینماهای ایران جلوگیری و با دست اندرکاران این فیلم‎‌ها برخورد خواهد شد و با اشاره به قانون جرایم رایانه‌ای گفت که تبلیغ در شبکه‌های ماهواره‌ای جرم است. آقای داودنژاد در پایان نامه خود نوشته است: "زمانی که پرچم سینمای ایران در این طرف و آن طرف دنیا در اهتزاز بود، سینماگران ترکیه ایستاده بودند و با حسرت تماشا می‌کردند؛ حالا فیلم‌های ترکیه میلیون‌ها خانه ایرانی را تسخیر کرده و سینمای ضربه خورده و از نفس افتاده ما در راهروهای دادسرا سرگردان است و برای تبلیغ فیلم‌های دارای مجوزش باید جواب پس بدهد."

 

در هفته‌های گذشته پخش تیزرهای چند فیلم از شبکه‌های ماهواره‌ای با واکنش نهادهای نظارتی و قضایی رو به رو شده است. سه روز پیش امیر رفیعی٬ تهیه کننده فیلم مستند «من ناصر حجازی هستم» گفت که پیرو شکایت صدا و سیما در خصوص پخش آگهی این فیلم در شبکه ماهواره‌ای جم تی‌وی به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار و پس از صدور قرار وثیقه، آزاد شد. هفته گذشته نیز دادستانی تهران فیلم «عادت نمی‌کنیم» را به دلیل پخش تیزر و تبلیغات این فیلم از شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان خارج از ایران توقیف کرد. با این حال پیمان جعفری٬ تهیه کننده فیلم می‌گوید که به هیچ وجه برای این فیلم سفارش تبلیغات ماهواره‌ای نداده بود.

دو هفته پیش هم سه تهیه‌کننده دیگر برای ادای توضیح درباره پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم‌های خود در شبکه‌های ماهواره‌ای به دادگاه احضار شده بودند. سعید ملکان، تهیه کننده فیلم «ابد و یک روز»، مصطفی شایسته، تهیه‌کننده «۵۰ کیلو آلبالو» و منصور لشکری قوچانی، تهیه‌کننده فیلم «کوچه بی‌نام» تهیه کنندگانی بودند که در این رابطه به دادگاه احضار شدند. تهیه کنندگان سینما تهدید شده‌اند که در صورت ادامه پخش تبلیغات فیلم آنها در این شبکه‌ها، تا یک سال پروانه ساخت نخواهند گرفت.

 

شبکه جم تی وی از شبکه‌های ماهواره ای پرطرفدار در ایران است که علاوه بر خبر، سرگرمی و ورزش بیشتر سریال‌های ترکیه‌ای پخش می‌کند. با این حال تعدادی از تهیه‌کنندگان و کارشناسان سینما می‌گویند که شرایط دشوار و قیمت بالای تبلیغات در صدا و سیما و همچنین عدم همکاری این سازمان با تهیه‌کنندگان و پخش‌کنندگان فیلم، آنها را ناچار می‌کند برای تبلیغ آثارشان راه‌های دیگری پیدا کنند.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما