اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

آزار بازیگر زن سیاهپوست «شکارچیان روح» به خاطر رویکردهای نژادپرستانه

 

لزلی جونز

«شکارچیان روح» یک فیلم بلاک‌باستر است که به کارگردانی ایوان رایتمن و بر گرته فیلم‌هایی مانند جنگ ستارگان با درآمیختن افسانه‌های کهن مبتنی بر دیو و جن و پری با زندگی روزانه انسان معاصر، نخستین بار در سال ۱۹۸۴ اکران شد و در گیشه هم موفقیت‌هایی به دست آورد. روایت تازه‌ای از این فیلم دوشنبه هفته گذشته در سینماهای جهان اکران شده است.


در روایت تازه «شکارچیان روح» به کارگردانی پل فیگ، ارواح خبیث به شهر منهتن هجوم می‌آورند و زندگی مردم را مختل می‌کنند، منتها این بار چهار زن با بازی ملیسا مکارتی، کریستن ویگ، کیت مک کینون، لزلی جونز و کریس همس ورث اهالی نیویورک را نجات می‌دهند. در میان این زنان قهرمان یک زن سیاه‌پوست هم هست: لزلی جونز. عده زیادی از کاربران بسیج شده‌اند و با ایجاد مزاحمت‌های نژادپرستانه و دشنام‌گویی به این بازیگر رنگین‌پوست مخالفت خود را با روایت تازه «شکارچیان روح» آشکار کرده‌اند. این مخالفت‌ها تا آن حد است که موفقیت تجاری فیلم را تحت‌الشعاع قرار داده و سایت توئیتر را هم به واکنش واداشته است.

 

لزلی جونز، روز گذشته اعلام کرد که به خاطر افزایش روزافزون مزاحمت‌ها و توهین‌های نژادپرستانه آکانت توئیترش را مسدود می‌کند. او نوشت: «امشب با اشک و دلی که به درد آمده، توئیتم را می‌بندم.» از وقتی که اعلام شد بازیگران روایت تازه «شکارچیان روح» زن هستند و در میان آن‌ها یک زن سیاه‌پوست هم هست، طرفداران این مجموعه فیلم عام‌پسند که اغلب آن‌ها مردان جوان علاقمند به فیلم‌های حادثه‌ای‌اند در شبکه اینترنت بسیج شده‌اند و به شکل سامان‌یافته‌ای تهاجم و دشنام‌گویی‌های نژادپرستانه بر ضد لزلی جونز را آغاز کرده‌اند.

 

پس از اکران «شکارچیان روح» این دشنام‌گویی‌ها اوج گرفت، تا آن حد که لزلی جونز برای نشان دادن ابعاد آن، دشنام‌ها را منتشر کرد. بسیاری از کابران این بازیگر ۴۱ ساله و سرشناس سیاه‌پوست را با کلماتی مانند «میمون»، «شامپانزه» و «کینگ کونگ» مورد خطاب و عتاب قرار داده بودند.

 

کار به آنجا کشید که جک دورسی، مدیر عامل شرکت توئیتر به کاربران شخصاً اخطار داد و از آن‌ها خواست که حرمت بازیگر آمریکایی را نگه دارند و به آزادی بیان احترام بگذارند. در این تهاجم و تعرض رسانه‌ای برخی روزنامه‌نگاران هم شرکت دارند. روز گذشته هالیوود ریپورتر گزارش داد که توئیتر حساب کاربری میلو اناپولوس دبیر تکنولوژی وب‌سایت بریت‌بارت را به دلیل توهین نژادپرستانه به لزلی جونز مسدود کرده است.

 

برآورد می‌شود که دست‌کم ۲۰ هزار نفر از مردان جوان و نوجوان در کارزار نژادپرستانه بر ضد بازیگر سیاهپوست «شکارچیان روح» شرکت دارند. تیزر این فیلم که در یوتیوب منتشر شد، کاربران به آن آنقدر رأی منفی دادند که به عنوان بدترین تیزر فیلم‌های سینمایی در تاریخ یوتیوب به ثبت رسید. همه هم فقط به خاطر اینکه بازیگران این فیلم زن هستند و در میان آن‌ها هم یک زن سیاهپوست حضور دارد.

 

در بانک اطلاعاتی اینترنتی فیلم‌ها (Imdb) نیز «شکارچیان روح» امتیاز اندکی به دست آورد. آن هم پیش از آنکه این فیلم اصولاً در سینماها به نمایش درآمده باشد. بر اساس تحلیل بانک اطلاعاتی اینترنتی فیلم‌ها، ۱۸۶۵ مرد بین سنین ۱۸ تا ۴۴ در نظرخواهی درباره این فیلم شرکت کرده بودند. در مقابل این گروه، فقط ۱۶۹ زن حضور داشتند. ظاهراً داستان فیلم در زندگی روزانه مردم تحقق پیدا کرده است. منتها به جای آنکه ارواح خبیث و دیوها به مردم هجوم بیاورند، این روح نژادپرستی و تبعیض علیه سیاهان و تلاش برای منزوی کردن آنان در زندگی اجتماعی‌ست که ظهور کرده است.

 

دو هفته پیش پلیس در شهر فالکن‌هایتس در ایالت مینه‌سوتای امریکا اتوموبیلی را که چراغ عقب آن معیوب بود متوقف کرد و در اثر یک سوءتفاهم مرد سیاهپوستی را که به همراه همسرش و دختر خردسالش در این اتوموبیل نشسته بود با گلوله از پای درآورد. لاویش رینولدز، همسر این مرد، از این حادثه فیلم گرفت و پس از بازگویی واقعه، در حالی‌که همسرش در کنار او جان می‌باخت، آن را در آخرین لحظات، پیش از آنکه پلیس بازداشتش کند در فیسبوک انتشار داد. این فیلم تاکنون بیش از شش میلیون بار دیده شده و در رسانه‌های خبری جهان هم بازتاب بسیار گسترده‌ای داشته است.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما