اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نابرابری نژادی و جنسی در هالیوود نهادینه شده است

 

هالیوود

 

پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد که نابرابری جنسی و قومی در صنعت فیلمسازی هالیوود "نهادینه" شده و زنان، اقلیت‌های قومی و دگرباشان جنسی به طور برابر امکان کار در هالیوود را ندارند.


در پژوهش دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمده است که زنان در نقش‎های دارای دیالوگ در فیلم‌های سال ۲۰۱۵ فقط ۳۱ و ۴ دهم درصد از کل نقش‌ها را بازی کرده‌اند در صورتیکه در سال ۲۰۰۸ این رقم ۳۲ و ۸ دهم درصد بوده است. 
همچنین شخصیت‌های همجنس‌گرا و ترنس‌جندر در فیلم‌های هالیوودی کمتر از یک درصد از کل شخصیت‌های فیلم‌های سال ۲۰۱۵ را تشکیل می‌دهند؛ یعنی ۳۲ شخصیت از مجموع ۳۵ هزار و ۲۰۵ شخصیت.

 

در این پژوهش از هالیوود به عنوان "کانون نابرابری فرهنگی" نام برده شده است و آمده که تلاش بسیاری اندکی برای افزایش تنوع قومی و جنسی انجام شده است. بر اساس این پژوهش بین سال‌های ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۵ تغییری محسوسی برای افزایش شخصیت‎های سیاه‌پوست (۱۲ و ۲ دهم درصد)، لاتین‌تبار (۵ و ۳ دهم درصد) و آسیایی‌تبار (۳ و ۹ دهم درصد) در فیلم‌ها دیده نمی‌شود.

 

استیسی اسمیت، سرپرست این پژوهش گفته است: "ما بر روی جنسیت، نژاد، قومیت، گرایش جنسی و معلولیت شخصیت فیلم‌ها تحقیق کرده‌ایم و دیده‌ایم که به طور مشخصی نیرویی هست که هر کسی که دگرجنس‌خواه، سفیدپوست و دارای توانایی جسمانی نباشد کنار گذاشته می‌شود."زهمچنین در پژوهش دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمده است که با وجود افزایش ۱۱ درصدی حضور زنان در نقش‌های اصلی و نیمه اصلی از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۵، فقط سه نقش اصلی یا نیمه اصلی را یک زن متعلق به اقلیت قومی یا نژادی بازی کرده و هیچ نقش اصلی یا نیمه اصلی به بازیگران زن و یا مرد آسیایی تبار داده نشده است.

 

سال گذشته انتخاب نامزدهای اسکار برای بهترین بازیگران با واکنش شدید فعالان حقوق اقلیت‌ها و سینماگران غیرسفیدپوست روبه‌رو شد. برای دومین سال پیاپی هیچ بازیگر غیرسفیدپوستی در میان ۲۰ نامزد اسکار بهترین بازیگری (زن و مرد - نقش اصلی و مکمل) حضور نداشت. تعدادی از ستاره‌های سینما از جمله جورج کلونی، داستین هافمن و اسپایک لی از عدم تنوع در فهرست نامزدها انتقاد کردند و برخی از آنها از جمله ویل اسمیت و همسرش گفتند که در مراسم اسکار شرکت نمی‌کنند.

 

آکادمی اسکار در واکنش به بالاگرفتن اعتراض‌ها نسبت به وجود تبعیض‌های نژادی و جنسیتی در انتخاب برندگان جایزه سینمایی اسکار اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۰ تعداد اعضای زن و اقلیت خود را دو برابر می‌کند. بخشی دیگری از این اعتراض‌ها به دستمزد پایین‌تر سینماگران زن نسبت به همکاران مردشان بود. در سال ۲۰۱۴ مجموع دستمزد ده بازیگر زن پولساز هالیوود ۲۲۶ میلیون دلار بوده است. در حالی که ده بازیگر مرد پولساز هالیوود نزدیک به دو برابر این رقم، یعنی ۴۱۹ میلیون دلار دریافت کردند. بخشی دیگر از اعتراضات متوجه این نکته است که حتی بسیاری از نقش‌های معلولان جسمی را بازیگران معلول بازی نمی‌کنند.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما