اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

پلیس آلمان آثار تاریخی ایرانی ناپدیدشده را به صاحبانش بازگرداند

 

آثار تاریخی ایرانی

 

با حکم دادستانی آلمان، اداره جنایی ایالت بایرن روز پنجشنبه ۲۱ ژوئیه مجموعه گرانبهایی از دستنوشته‌ها و کتاب‌های قدیمی و اسناد تاریخی را به صاحبان آن تحویل داد.


بیشتر آثار عتیقه که توسط پلیس بایرن یافت شده‌اند، به ورثه ایرانی یک مجموعه‌دار تحویل داده شد که نزدیک بیست سال پیش درگذشته است. برخی از آثار این مجموعه را هم عبدالله نکونام قدیری، کنسول ایران و دکتر کلاوس سینووا، مدیرکل کتابخانه دولتی ایالت بایرن تحویل گرفتند. پلیس آلمان که از پنج سال پیش در تلاش برای یافتن این مجموعه ارزشمند بود، تعداد ۱۷۴ اثر قیمتی را در انباری زیرزمین یک خانه آپارتمانی یافت. آثار در چندین کیف و چمدان پشت یک مخفیگاه چوبی محفوظ مانده بودند.


مجموعه‌دار ایرانی که از سال ۱۳۴۱ برابر ۱۹۶۲ در مونیخ زندگی می‌کرد، طی سالیان دراز با عشق و علاقه مجموعه گرانبهایی از نسخه‌های خطی و دستنوشته‌های ایرانی و اسلامی گرد آورده بود و گهگاه اثری را در حراجی به فروش می‌گذاشت و با درآمد آن زندگی می‌کرد.


هنگامی که این مجموعه‌دار فرهیخته در سال ۱۹۹۷ در سن ۸۶ سالگی درگذشت، ورثه او پی بردند که برخی از آثار از مجموعه گرانبهای او ناپدید شده است. آنها نخست به یک کارآگاه خصوصی مراجعه کردند که در ادامه تحقیقات خود موضوع را به اداره جنایی ایالت بایرن ارجاع داد.


کارشناسان اداره جنایی بایرن پس از چند سال تحقیق در داخل و خارج آلمان به یک مهندس ایرانی - آلمانی شک بردند که در سال‌های آخر زندگی مجموعه‌دار به خانه او رفت و آمد داشت و به کارهای او رسیدگی می‌کرد. مأموران اداره جنایی در دسامبر ۲۰۱۱ در جستجوی خانه مهندس مزبور که امروز ۷۰ سال دارد، تعداد ۱۷۴ اثر قیمتی پیدا کردند که قیمت آنها بیش از سه میلیون یورو ارزیابی شده است. مهندس یادشده در دادگاهی که در مارس ۲۰۱۶ در داسرای جنایی مونیخ برگزار شد به دزدیدن آثار عتیقه اعتراف کرد و از سوی دادگاه به حبس تعلیقی محکوم شد.


از این مجموعه گرانبها دو نسخه خطی قرآن، بنا به وصیت مجموعه‌دار متوفی، به موزه ایران باستان تعلق گرفت که به آقای نکونام، از طرف سفارت ایران در آلمان، تحویل داده شد. دو نسخه ارزشمند از مجموعه را ورثه به پاس خدمات ایالت بایرن در بازیافتن آن، به کتابخانه دولتی این ایالت هدیه کردند.
بخش اعظم گنجینه هنری به ورثه مجموعه‌دار بازگردانده شد.


به گفته ورثه از این مجموعه نسخه گرانبهایی از دیوان حافظ همچنان مفقود است. پلیس ایالت بایرن در فراخوانی رسمی از همگان برای یافتن این نسخه نادر یاری خواسته است. گفته می‌شود که این نسخه مزین به زرنگاری (تذهیب) است و بیش از یک میلیون یورو ارزش دارد. بنا به اطلاعیه پلیس ایالت بایرن، ورثه برای یابنده این نسخه ۵۰ هزار یورو پاداش تعیین کرده‌اند.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما