اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نمایشگاهی از آثار مارسل استرنبرگ؛ عکاس پرتره‌ی فراموش شده

 

 

مارسل استرنبرگ Marcel Sternberger از اشخاصی همچون زیگموند فروید، فریدا کالو، دیگو ریورا، آلبرت انیشتین و برنارد شاو عکاسی کرد. اساس تصویر رییس جمهور فرانکلین رزولت بر سکه ده سنتی از پرتره‌ای بود که استنبرگ آن را گرفت؛ با این وجود نام این عکاس به فراموشی سپرده شد. تا زمانی که عکاس جوانی به نام جیکوب لوونتیل که فروشنده کتاب‌های قدیمی بود، نام این عکاس را دوباره احیا کرد.


وی در نمایشگاه جدیدی با عنوان «پرتره‌های مارسل استرنبرگ: تندیسی از قرن بیستم» در PRPH کتاب‌های نیویورک به نمایش گذاشت، این عکاس تازه شناخته شده را به همگان شناساند. در این نمایشگاه ۲۱ عکس از عکس‌هایی که تابه حال دیده نشده بودند در معرض دید عموم قرار گرفت.

 

به گفته‌ی لوونتیل در بیانیه‌اش: «از زمان مرگ وی در سال ۱۹۵۶، کارهایش از دید عموم به‌ دور مانده بود.»

 

پرتره‌های مارسل استرنبرگ نقطه عطفی در تاریخ عکاسی بوده است، و ما مفتخریم داستان جالب توجه وی را برای نسل جدید دوستدارانش بازگو کنیم.


استرتبرک در سال ۱۸۹۹ متولد شد. وی به علت ملیت مجارستانی‌اش و دیدگاه‌های نازیسم بر ضد یهودیت مجبور شد فرار کند. او و همسرش الس، در سال ۱۹۳۳، در جایی خارج از کشورشان توسط گشتاپو دستگیر شدند. سپس پس از رهایی به آنورپ نقل مکان کردند، جایی که وی عکاس ویژه‌ی خانواده سلطنتی بلژیکی شد.


همچنان که جنگ اروپا را احاطه کرده بود، استرنبرگ پیش از مهاجرتش به امریکا به لندن رفت، جایی که داوطلب شد تا پرتره رسمی فرانکلین روزولت را بگیرد. به گفته‌ی لوونتیل: «در دوران اوجش، رهبران برجسته و افراد سرشناس او را بهه عنوان عکاس پرتره شاخصی در دوران خود نامیدند.»

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما