اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

جنگ مقدس؛ روایت گریز جوانان از دموکراسی به داعش

 

 

 

نمایش جنگ مقدس به کارگردانی رضا جعفری درباره پیوستن برخی جوانان مقیم آلمان به گروه خلافت اسلامی است. تهدید کارگردان نمایش از سوی حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان، موضوع این نمایش را به رسانه‌های آلمان رساند.


جنگ مقدس عنوان نمایشنامه‌‌ای است که بر اساس کتاب «دنیایی دیگر» نوشته جیلیان اسلوو توسط رضا جعفری و روبرت شملز نوشته شده است.  این نمایشنامه به کارگردانی رضا جعفری حدود یک ماه در تأتر کائوس در شهر آخن آلمان روی صحنه بود.

 

جنگ مقدس داستان سه نوجوان مقیم آلمان است که به گروه تروریستی داعش می‌پیوندند. این داستان از زبان مادر این سه نوجوان روایت می‌شود. در کنار اینها زنی ایزدی نیز تجربه خود را از دوران اسارت در دست داعش و تجاوز مکرر جنسی به او همراه با رقص یک رقصنده روایت می‌کند.

راویان همه زن هستند؛ مادرانی که تجربه تلخ فرار فرزند از یک کشور آزاد و دموکراتیک (آلمان) به سوریه و چنگال داعش را داشته‌اند. گروهی که رضا جعفری برای این نمایش انتخاب کرده، گروهی چندملیتی است از جمله ۷ ایرانی در این گروه هستند: مهرنوش مهدی و رضا واقف بازیگران این نمایش و مینا خانی رقصنده آن است. سرو نازنین نیز به عنوان خواننده در این نمایش ایفای نقش می‌کند.

 

مرجان نقیه طراحی لباس نمایش را بر عهده داشته و فائزه بهگو طراحی پلاکارد نمایش را انجام داده است. مایا ذاکری نیز عکاس پلاکارد بوده است. دو بازیگر غیرآلمانی دیگر نیز در این نمایشنامه ایفای نقش می‌کنند.

 

جعفری می‌گوید انتخاب بازیگران از ملیت‌های مختلف نه اتفاقی بلکه هدفمند بوده است: «یکی از اهداف من به عنوان مدیر هنری تأتر کائوس این است که بتوانم ملیت‌های مختلف را با رنگ‌ها و زبان‌ها و عقاید مختلف در گروه جمع‌آوری کنم چرا که از دیدگاه من رنگ پوست انسان‌ها یا زبانشان یا ضعف زبانی آنها نیست که تاثیرگذار است.»

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما