اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نیکلاس کیج جمجمه دایناسور را به مغولستان برمی‌گرداند

 

نیکلاس کیج، هنرپیشه سرشناس هالیوود جمجمه یک دایناسور نادر را که در حراج خریده بود به مغولستان برمی‌گرداند.

 

آقای کیج در سال ۲۰۰۷ جمجمه این تیرانوسور باتار (تاربوسور) را خرید و اطلاعی از دزدی بودن آن نداشت و پس از اطلاع از این موضوع، داوطلبانه تصمیم گرفت آن را به مغولستان برگرداند. او این جمجمه را از یک گالری در بورلی هیلز به قیمت ۲۷۶ هزار دلار خرید و گالری هم اصل بودن جمجمه را گواهی کرده بود.

 

بر اساس گزارش‌ها او برای خرید جمجمه مجبور شده بود قیمت بالاتری از لئوناردو دی کاپریو پیشنهاد دهد تا برنده حراج شود. وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا سال پیش به آقای کیج اطلاع داد که این جمجمه احتمالا دزدی است و تحقیقات بیشتر نشان داد که این جمجمه بطور غیر قانونی از مغولستان خارج شده است. جمجمه دایناسور به مقامات آمریکایی تحویل و بعد به مغولستان عودت داده خواهد شد.

 

پریت بارارا دادستان منهتن نیویورک شکایتی را برای غرامت تنظیم کرده است. آقای بارارا از سال ۲۰۱۲ تا به حال شماری از فسیل‌های دایناسور را که در مغولستان یافت شده -از جمله سه اسکلت کامل تیرانوسور باتار را- بازیابی کرده است. سال گذشته اریک پروکوپی، دلال فسیل به جرم قاچاق فسیل دایناسور از مغولستان به سه ماه زندان محکوم شد، دادستانی او را "بازار سیاه یک نفره" لقب داده بود.

 

تیرانوسور باتار قرابت نزدیکی با تیرانوسور رکس داشته و ۷۰ میلیون سال پیش زندگی می کرده است. فسیل‌های این گونه که برخی آن را نوع آسیایی تیرانوسور می‌دانند و برخی آن را گونه‌ای متفاوت به نام تاربوسور، تاکنون فقط در مغولستان یافت شده است. مغولستان در سال ۱۹۲۴ صادرات فسیل دایناسور را غیر قانونی کرد.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما