اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نمایشگاه هشتادمین سالگرد خلقِ گئورنیکا در موزه‌ی ملی رینا سوفیای مادرید

 

 

موزه‌ی ملی رینا سوفیا در مادرید به مناسبت هشتادمین سالگرد آفرینش تابلوی گئورنیکا توسط پابلو پیکاسو، نمایشگاه ویژه‌ای برپا کرده تا از آفریننده‌ی این اثر اسطوره‌ای ضدجنگ ستایش کند.


عنوان این نمایشگاه «رحمت و وحشت در آثار پیکاسو» است. این نمایشگاه قرار است روز سه‌شنبه (۴ آوریل/۱۵ فروردین) با حضور خوان کارلوس اول، پادشاه پیشین اسپانیا و همسرش سوفیا افتتاح شود. 
این نمایشگاه تا ۴ سپتامبر سال جاری ادامه خواهد داشت و در آن ۱۸۰ اثر دهه‌های ۱۹۲۰، ۳۰ و ۴۰ از پیکاسو به نمایش گذاشته خواهد شد.

 

بخش بزرگی از تابلوهای این نمایشگاه از مجموعه‌ی رینا سوفیا گرفته شده‌اند. اما تابلوهایی هم از بیش از ۳۰ کلکسیونر خصوصی و موزه‌هایی از سراسر جهان، از جمله موزه‌ی پیکاسو و موزه‌ی مرکز هنری پمپیدو در پاریس، تیت گالری لندن، موزه‌ی هنر مدرن نیویورک (موما) و نیز موزه‌ی متروپولیتن نیویورک قرض گرفته شده‌اند.

 

تابلوی عظیم «گئورنیکا» که ۲۷ متر مربع مساحت دارد، یکی از مهم‌ترین آثار نقاشی قرن بیستم است. این تابلو واکنش پیکاسو به رویداد حمله‌ی هوایی آلمان نازی به شهر کوچک گئورنیکا در منطقه‌ی باسک اسپانیا و بمباران آن در جریان جنگ داخلی این کشور در ۲۶ آوریل ۱۹۳۷ است.

 

پیکاسو در این اثر که فقط با رنگ‌های سیاه و سپید و خاکستری کشیده شده است، تصاویر مخدوش و تکه‌پاره شده‌ی انسان‌ها و حیوانات و نیز درد و ترس را بازتاب می‌دهد. این اثر برای نخستین بار در نمایشگاهی جهانی در پاریس (مه تا نوامبر ۱۹۳۷) به نمایش گذاشته شد.

 

برگزارکنندگان نمایشگاه در مادرید اما تصریح کرده‌اند که در هشتادمین سالگرد آفرینش گئورنیکا، دیدگاه‌های سیاسی در کانون توجه نخواهد بود. تیموتی جیمز کلارک و آنه واگنر اعضای هیئت امنای این نمایشگاه معتقدند که صلاحیت تحلیل جنگ داخلی اسپانیا را ندارند و نمی‌خواهند چنین نقشی داشته باشند، چون حرف تازه‌ای برای گفتن ندارند. آنان خاطر نشان ساختند که ترجیح می‌دهند رابطه‌ی پیکاسو با خشونت و جنگ و منازعات مورد پژوهش قرار گیرد.  

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما