جوهره وجودی انسان درآثار آنتونی گروملی
- توضیحات
- نوشته شده توسط الناز جوانی
- دسته: یادداشت سایر هنرها
- منتشر شده در 1389-06-28 11:55
گروملی در مورد مجسمه متفاوت خود (شکل زیر) در کنار ساحل چنین می گوید: «اثر من يك تصنع مجاب كننده را ايجاد نميكند، بلكه رابطهاي بين هنر، واقعيت زنده و جسم زنده را در زماني خاص و مكاني خاص بنيان مينهد. اين آن چيزي است كه من ميخواهم به دست بياورم و به همين ترتيب مجسمه من ماحصل هنر در زمانه بازآفريني ماشيني است. مجسمه من چيزي است در اين دنيا به جاي آنكه در عالم رؤيا باشد»
پس از 5سال برنامه ریزی و فعالیت در شهر Lelystad هلند اثر آنتونی گروملی در معرض دید عموم قرار میگیرد. این مجسمه به وزن 60 تن و به ارتفاع 25 متر یکی از بزرگترین و پیچیدهترین آثار گروملی میباشد که در یک کیلومتری ساحل Lelystad قرار گرفته است.
موضوع اصلی کارهای آنتونی گروملی انسان است و رابطهای که انسان با محيط اطرافش برقرار میکند. او در حقيقت جوهره وجودی انسان را در آثارش به چالش میکشد. در تمام کارهای گروملی فرم بدن انسان به نوعی به چشم میخورد و برای قالب اوليه هم از بدن خودش استفاده میکند.
او خود میگويد: "علت اينکه من از بدن خودم به عنوان مدل اصلی برای قالبگيری استفاده میکنم اين است که احساس میکنم اين روش، نزديکترين و واقعیترين تجربهای است که من میتوانم از دنيای مادی داشته باشم. من از قالب بدنم به عنوان پلی برای متصل کردن دو دنيا، يکی دنيای غير واقعی و درونی با دنيای واقعی که در آن هستيم، استفاده میکنم."
آنتونی گروملی، یکی از معروفترین مجسمه سازان بریتانیااست. او در 23 آگوست 1950 در لندن به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در رشتههای مردمشناسی و تاریخ هنر در Trinity College به پایان رساند. بعد از پایان تحصیلات به شرق سفر کرد. و در این سفر طی سالهای 1974- 1971تحقيقات گستردهای در مورد دين بودايی در هند و سریلانکا انجام داد. بعد از این مطالعات و علاقهمندیاش به مذهب بودا تصمیم گرفت به مجسمهسازی بپردازد. او از سال 1974 تحصیل در رشتهی مجسمه سازی را آغاز کرد و تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد.
گروملی معتقد است مجسمهساز همواره تلاش تا به واسطه آثارش نه دلالان و مجموعهداران، ذهن مخاطب را درگیر کند. به همین علت آثارش را بیشتر در گالریهای عمومی به نماش میگذارد تا گالریهای تجاری. طرحهای «گروملی» نه نمادیناند و نه توصیفی؛ بیشتر آنها به قول هنرمند شاهدی هستند بر یک تجربه. «گروملی» در 1979 گفته است: «طراحی برای من نوعی جادو و یک ضرورت است. طراحی تلاشی برای تثبیت جهان است؛ نه آنچنان که هست، بلکه آنچنان که در درون من وجود دارد. بنابراین طراحی نموداری ذهنی است.»
وی هنگامی كه پانزده ساله بود؛ كتاب تاریخ هنر اثر ارنست گامبریچ، مورخ اتریشی را الهام بخش خود برای هنرمند شدن لقب داد. تاریخ هنر گامبریچ این نظریه غیرمتعارف را بیان میكند كه در واقع چیزی به نام هنر وجود ندارد و این تنها هنرمندان هستند كه وجود دارند.
منابع:
http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Gormley
در همین رابطه مشاهده کنید: