باربارا کروگر/ در باب هستی
- توضیحات
- نوشته شده توسط تحریریه آکادمی هنر
- دسته: یادداشت نقاشی
- منتشر شده در 1389-05-19 17:23
الناز جوانی
یکی از جسورترین و در عین حال اصیلترین چهرهها در میان هنرمندان معاصر که در آثارش هوشمندانه زبان را دستمایهی کار قرار میدهد باربارا کروگر است.
هنرمندان بزرگ عموماً هنرمندانی تلقی میشوند که به مرتبطترین شکل ممکن باز نمایندهی عصر خود یا به عبارت دقیقتر بیانگر تجربهی بزرگترین بخش مشترک یک جامعه هستند. هنرمندانی که مسائل خود را به مدد امکانات عصر خود بیان میکنند. باربارا کروگر، از این حیث در ردیف هنرمندانِ بزرگی چون میکل آنژ، رامبرانت، گویا، پیکاسو و وارهول است. هنرمند بزرگ دوران ما نمیتواند یک نقاش باشد. این تا حدی قرن نوزدهمی است، همچنین نمیتواند نسبت به مقولهی فرهنگ و از آن مهمتر به زبان بیتفاوت باشد. کروگر هنرمندی است که مجموعهی نسبتا کاملی از امکانات و ویژگیهای بیانی عصر ما، همانند تقابل با آوانگاردیسم، تخصیص، تصنع، سطحی بودن، استفاده از تکنولژی معاصر، استفاده از فرهنگ معاصر، سیاسی بودن و حساسیت به هویت جنسی در آثارش قابل بررسی است.
او می گوید:
من مهارتهای زبانی خود را توسعه دادهام تا بتوانم با تهدید رو در رو گردم. برای یک دختر، این یگانه راه است، به جای آنکه مجبور باشم اسلحه بکشم!"
باربارا کروگر در سال ۱۹۴۵ در نیو جرسی متولد شد. وی بعد از تحصیل در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه سیراکیوز و تحصیل و طراحی به همراه دایان آربوس در دانشگاه طراحی پارسون در نیویورک، به عنوان طراح در انتشارات کندی نست استخدام شد.
سپس در مجله مادموازل، او مدیر بخش طراحی شد و در ادامه بهعنوان گرافیست، مدیر هنری و ویراستار تصویری در بخش هنری انتشارات مختلف از جمله هاوساندگاردن و اپرچر کار کرد.
با اینکه او آموزش رسمی در زمینهی طراحی نداشت اما به علت نگاه دقیق، باعث شد به سرعت در انتخاب و تصاویر شیوهای که بتواند توجه خواننده را جلب کند، مهارت یابد. مهارتی که به قدرت آثار تجسمی اش نیز یاری رساند. پس از چند سال با کنده ناستconde nest ، تصمیم گرفت حرفهاش را تغییر دهد و با تاثیر از مگدالنا آباکانوویچ abakanowicz شروع به مجسمه سازی کرد. حاصل این تجربه در دوسالانه ویتنی در سال 1973 به نمایش درآمد و سال بعد اولین نمایشگاه انفرادیاش را برگزار کرد.
کروگر در مقام یک نویسنده و شاعر برجسته ، از تلفیق این دو تجربهی مهم نویسندگی و تصویرسازی تا سال 1981 شیوهای را که امروز با آن شناخته میشود تکمیل کرد. اين پيشينه او در ديزاين و طراحي، در آثاري كه كروگر به واسطهشان در سطح جهاني شناخته شده است، واضح و مشخص است. او بر روي عكسهاي پيش ساختهايي كه پيدا ميكرد، عباراتي ترحمبرانگيز و تهاجمي قرار ميداد تا بيننده را با كشمكش براي قدرت و كنترل، كه عكسها از آن سخن ميگويند، درگير كند. این سري كارهايش كه همگي قابل شناخت از فونتهاي سياه و زمينه قرمز، عباراتی کوتاه و صریح اما پیچیده، بروی تصاویری که معمولا ناقص و برش خورده به نظر می رسند متنهایی همچون برچسبهایی آماده که به طرزی عجولانه چسبانده شدهاند -قابل تشخیص است. با شعارهايي چون" من خريد ميكنم، پس هستم" يا "بدن تو، زمين جنگ است" - ذهن بيننده را در باب فمينيسم، طبقهبندي اجتماعي، مصرفگرايي، فردگرايي و آرزو به چالش ميكشد. پارادوكس جالب كارهاي او آن است كه او اين سؤالات را با آثاري از بيننده ميپرسد كه عكسهايش را از مجلات پاپ و عام جدا كرده است. مجلات و منابعي كه گسترش دهندهي تمام چيزهايي است كه او عليه آنها سخن ميگويد. كارهاي كروگر نه تنها در گالريها و موزههاي دنيا نمايش داده شده، بلكه در زندگي عادي مردم نيز به شكل بيلبورد، پوستر و غيره در پاركها، ايستگاههاي قطار و ساير اماكن عمومي به نمايش درآمده است.
آثار کروگر بسیار وحشی و بیرحمانه است. بسیاری از آثار او تأکید بر خشونت جسمی و شکنجهی احساسی دارد. در یکی از آثارش تصویری از دستی دیده میشود؛ یک ترقه منفجر شونده را با عبارت (تو آزمونی برای وحشت هستی) در دست دارد. شاید برجستهترین ویژگی موفقیت کروگر در ادغام دغدغههای فمینیسم با ارزشهای عام پستمدرنیسم باشد. شاید بتوان مشترکات آثارش را در نقدكردن و نشاندادن زشتيهاي اسطورهسازيهاي هر روزه - از مصرفگرايي گرفته تا نقش سنتي جنس زن و مرد- كه زندگيهاي بسياري بر مبنايش بنا شدهاند، دید. او می گوید:
«احساس میکنم تمام کارهای من، مبتنی بر شوخی و تفسیری هستند که این شوخی خلق میکند. این کارها متشکل از عکس، مجسمه و چیدماناند. اما به نظر من، نیروی اصلی کار من، از همان آغاز، بیان و خطاب مستقیم بوده است. در تصاویر و نوشتهها و پژوهشهایم، و نیز در آخرین چیدمانی که در لندن انجام دادم، همین بیان مستقیم وجود داشته است. بیان مستقیم در همه جا هست، مردم معمولاً چنین کاری میکنند و به همین شیوه نیز مورد خطاب قرار میگیرند. شما میتوانید از این شیوه، در هر شکلی کمک بگیرید. این امر به نوعی با شکلدهی هویتها و کلیشهها، ارتباط و مناسبت دارد، یعنی همان موضوعاتی که مورد علاقه من هستند."
فهرست منابع:
هنرهویت و سیاست بازنمایی. علیرضا صحاف زاده
http://findarticles.com/p/articles
www.barbarakruger.com
www.guggenheimcollection.org
http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Kruger
در همین رابطه مشاهده کنید: