بیراهههای مدیریتی؛ موفقیتهای انفرادی - یادداشت نوروزی
- توضیحات
- نوشته شده توسط تحریریه آکادمی هنر
- دسته: یادداشت تحریریه
- منتشر شده در 1390-01-01 00:08
عید آمد و ما خانه خود را نتکاندیم گردی نستردیم و غباری نفشاندیم
صد قافله رفتند و به مقصود رسیدند ما این خرک لنگ ز جویی نجهاندیم
بهار نشانه از امید و سرزندگی دارد اما هر چه سعی کردم نتوانستم از گل و باغ و بلبل بنگارم. اگر همه بخواهیم فرصتها را با مدح یکدیگر و شرایط پیرامون خود بگذرانیم پس کی میتوانیم در مقابل کشورهای دیگر قد علم کنیم. شاید بهتر باشد هر چند اندک نکاتی گوشزد شود که شاید در سالی که پیشرو است به کار آید.
سال 89 هم مانند سالهای دیگر آمد و نقشی بر گلبرگهای عمرمان زد؛ اما هنوز هم همان اشتباهات، همان سوء مدیریتها و همان چیزهایی که همه از آن خبر داریم. در هنر تجسمی، برپایی سه دوسالانه مجسمهسازی، عکاسی و نقاشی هر یک به دلایل مختلف لغو شد. نامش مثلا دوسالانه است اما گهگاه به سه یا چهارسالانه تبدیل میشود. در سینما هم که از ابتدای سال شاهد کشمکشهای مدیران مختلف بودیم. از کلام تا عمل نامهربانیهای خانه سینما و تیم معاونت سینمایی برای همه تکراری شده است. تهیهکنندگانی که پس از کش و قوسهای مختلف زیر یک چتر واحد جمع شدند اما همچنان شاهد بیانیه و جوابیهها هستیم. رکود سینما در سال 89 به اوج خود رسید. افت فروش فیلمها سبب شد اغلب خبر از تعطیلی سالنها بدهند. جز مدیریتها خود ما هم کم نگذاشتهایم. هیچگاه نمیتوانیم مفهوم کار گروهی را دریابیم. در کنار هم تحت یک عنوان برای یک اثر زحمت بکشیم بدون آنکه خودنمایی کنیم. در هر رشتهای از ورزش گرفته تا فرهنگ و هنر فقط در زبان اشاره میشود که چرا ما ایرانیها کار گروهی نمیکنیم و در عمل هیچ و هیچ و هیچ.
اگر فیلمی به برلین میرود و جوایز را با شایستگی فتح میکند نه به دلیل یک کار پروداکشن و با برنامه مدیریت کلان سینما، بلکه تلاش یک گروه کوچک و مستقل که همهی راه را خود رفته است. هنرمندان تجسمی هر یک اثرشان را در رویدادهای بینالمللی شرکت دادند. در حراجهای مختلف با استقبال پرشوری مواجه شدند اما چرا وقتی قرار است گروه شوند باز هم مشکلات به وجود میآید. چرا نمایشگاه «ده زن نقاش، پس از ده سال» با وجود موفقیت آنها در سال 2001 در بروکسل باید برای نوبت دوم ده سال به طول انجامد. مشکل دیگری که در مدیریتها دیده میشود هنر سفارشی است. چقدر فرهیختگان باید گوشزد کنند هنر سفارشی نمیشود لطفا پس از خلق اثر از هنرمند حمایت کنید. رویداد پرسبوک در سال 89 چنین سخنانی را به خوبی روشن ساخت. آثار هنرمندان جوان ایرانی شگفتانگیز بود و نشان از استعدادهایی دارد که با حمایت درست میتوانیم عرضاندامی موجه در سراسر دنیا داشته باشیم. سال 90 نوبت دوسالانههای دیگری همچون سفال، سرامیک، نگارگری، گرافیک و کاریکاتور است که هنوز فراخوانی برای هیچکدام از این برنامهها مشخص و اعلام نشده است. امیدوارم بهار 90 عبارت «سالی که نکوست از بهارش پیداست» را در بهترین وجه بازنمود کند و مدیریتهای صحیح را چه از خودمان و چه مدیران شاهد باشیم.