اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

تحلیلی فلسفی-جامعه شناختی بر فیلم «بوکه» Bokeh

فیلم بوکه

 


پیش از هر چیز، به تشریح عنوان فیلم می‌پردازیم. عنوان فیلم بار معنایی عمیقی را یدک می‌کشد؛ بنابراین ابتدا، به توصیف مختصری از این واژه می‌پردازیم. بوکه افکتی مات یا شکل هنری و زیباشناسانه برای عکاسی است که در نواحی خارج از فوکوس تصویر ایجاد می‌شود. بوکه از محبوب‌ترین موضوعات در عکاسی است. دلیل اینکه چرا این‌قدر، بوکه موردتوجه قرارگرفته، این است که به عکس‌ها جذابیت بصری می‌بخشد و ما را وادار می‌کند تا روی یک ناحیه خاص از تصویر تمرکز کنیم. کلمه بوکه از زبان ژاپنی وارد فرهنگ عکاسی شده و معنای اصلی آن Blur یا همان تاری است. این تاری و عمق کم دید باعث می‌شود تا عکس را با تمرکز بیشتری ببینیم. درواقع قاب هایی ایجاد می‌کند تا تصویر را از زوایای مختلف درون این قاب ها ببینیم. به عبارتی تاری و محوی پس‌زمینه در یک عکس باعث تمرکز بیشتر بر یک نقطه می‌شود. بوکه از طریق لنزهای دوربین، تصاویری را ارائه می‌کند که نوعی تضاد و اختلاف پس‌زمینه و نقطه مرکزی و اصلی را ایجاد می‌کند. درواقع به‌واسطه وجود یک بوکه خوب در عکس و عکاسی است که مرکز-پیرامون و اختلاف این دو مطرح می‌شود. به نظر می‌رسد که خود فیلم «بوکه» را می‌توان در یک بوکه تعریف کرد. به عبارتی، خود فیلم و داستان فیلم یک بوکه را معرفی می‌کند. جنبه تخیل گونه فیلم درواقع بیانگر تاری پس‌زمینه وزندگی زوج جوان در این تاری، نقطه تمرکز فیلم است. بوکه نوشته جفری ارث وین و کارگردانی اندرو سالیوان است.

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

دیدگاه‌ها  

+6 #3 عیسی 1396-08-23 08:12
در اوایل نقد فیلم بدرستی به معنی اسم فیلم اشاره شد که این امید را در خواننده بوجود می آورد که تحلیل به سمتی میرود که فیلم در واقع میخواهد. ولی برخلاف تحلیل نویسنده که به سمت شناخت خود و فلسفه وجود و مرگ و نیستی میرود، فیلم قصد ارائه این موضوع را دارد که تا چه حد دنیای بیرون و فضای اجتماعی و دیدگاهمان نسبت به هدف وجود (حتی اگر ما آن را بصورت زمینه ای محو بشمار آوریم) در زندگی و نوع نگاهمان به هستی تاثیر دارد؛ به گونه ای که هر چقدر پسر جوان قصد فهماندن این موضوع را به شریکش دارد که نزدیکی مان تغییر نکرده و حتی بودن ما باهم در این وضعیت خاص پر رنگ تر هم شده، ولی دختر جوان با نادیده گرفتن شور زندگی پسر فقط در فکر نوع نگاه خودش به زندگی و علایق قبلی و اجتماعی اش بوده که این خودخواهی (یا شاید غریزه اکثریت انسانی) نشان از تاثیر بسیار زیاد این زمینه [ظاهراً] محو اجتماعی و بیرونی هستی در زندگی ما انسانها ست. بگونه ای که رفتار پسر که در واقع در پی ارائه نمودن زندگی است، بسیار برای ما عجیب مینمایاند در حالی که هدف همه ما هر لحظه همانی است که پسر فکر میکند نه بهت و درماندگی دختر جوان فیلم!!!
نقل قول کردن
+1 #2 مهدی عربی صادقلوئی 1396-07-12 22:54
سلام...به نظر بنده تحلیل خوبی ارائه شده و نزدیک به متن فیلم بود.با توجه به منابع ذکر شده میتوان فهمید که روی متن کار شده بود.در مورد خود فیلم باید بگم که من لذت بردم....فیلم به صورتی کاملا فلسفی کار شده بود که انگار انسان در حال مطالعه بود.
نقل قول کردن
0 #1 کاوه 1396-06-26 15:14
بسیار ضعیف بود این تحلیل. چراکه جمله بندی بدی داشت. همچنین نظر شخصی نویسنده دخیل نبود. صرفا یک سری جملات طوطی وار بدون کنکاش کنار هم قرار گرفته. در صورتیکه تحلیل فیلم Nymphomeniac که اون هم در مورد اگزیستانس هست بسیار قویتر و شسته رفته تر هستش. با تشکر
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما