نیم نگاهی به آفریقا
- توضیحات
- نوشته شده توسط تحریریه آکادمی هنر
- دسته: یادداشت
- منتشر شده در 1389-11-18 18:02
سهیل فرجامی – دوشنبه هفدهم بهمنماه سومین روز جشنواره فیلم فجر؛ آفریقا به کارگردانی هومن سیدی
در بین فیلمهای اول فیلمی از هومن سیدی به چشم میخورد. آفریقا که در سالن مرکز همایشهای برج به یکباره جایگزین فرزند صبح افخمی شده بود که مخاطبین زیادی را به سمت خود کشیده بود. آفریقا ساخته هومن سیدی بازیگر جوان و دوستداشتنی است که چندی است تجارب کارگردانی خود را پیش میبرد. در ساخت فیلم کوتاه موفق بود و حال یک فیلم ویدئویی را به عنوان اولین اثر بلندش در بخش «نگاه نو» دارد.
یا مخاطبین زیاد فیلم دیدهاند که تمام تمهایی که در سینمای کشور ساخته میشود را تکراری میبینند یا اینکه تمها به انتهای خود رسیدهاند. یک مشکل اساسی در سینمای کشور موضوعاتی است که از فیلمهای غربی وام گرفته میشود. اسیر دختری در اتاقی توسط چند جوان و مورد آزار قرار دادن او که یکی از آنها دل به او میبندد کدام فیلم را به یاد میآورد! در همین سال گذشته شاید مخاطبین جدی سینمای مستقل به یاد بیاورند. طبق سیاستهای سایت مجاز به افشای فیلمهایی که به عنوان متن قبلی مورد استفاده قرار میگیرند نیستیم پس تنها در مورد این فیلم باید بگویم که کاش تفاوت اساسی شکل میگرفت. البته اگر به عنوان تله ساخته شده باشد آفریقا خوش ساخت است و استفاده از تکنیک مؤلفه زمان در روایت که با ساعت و دقیقه پس و پیش میشود و تکنیک آن از فیلم خوب 500 روز سامر –کمی عبور از خط قرمز سیاستهای سایت- گرفته شده فارغ از وجه مکانیکی، به جذاب بودن آن کمک کرده است. در این جابهجاییها تنها بعضی از نماهای نزدیک از صورت بازیگران کمی عجیب است!
دیدگاهها
در ضمن فکر می کنم کاربرد مولفه ی زمان توی آفریقا تفاوت زیادی با 500 days of summer داره، و می شه نوع کاربردش تو آفریقا رو تاثیرگرفته از خیلی فیلمهای دیگه گرفت که به نظرم برای سینماگرای جوان ایران تاثیرپذیری از هالیوود کاملا طبیعیه.