اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

لحظه شماری برای آغاز جشنواره فیلم ونیز 2017

 

 

هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم ونیز با ۲۲ فیلم در بخش اصلی از ۳۰ اوت تا ۹ سپتامبر برگزار می‌شود. در این دوره، سینمای ایران در بخش‌های جانبی ونیز از جمله در «روزهای مؤلفان» و در بخش «افق‌ها» حضور برجسته‌ای دارد. تازه‌ترین فیلم شیرین نشاط، هنرمند و سینماگر ایرانی در بخش «روزهای مؤلفان» به نمایش درمی‌آید.


برگزارکنندگان جشنواره فیلم ونیز، پنجشنبه ۲۷ ژوئیه فرست فیلم‌های بخش اصلی این جشنواره سینمایی را اعلام کردند. دارن آرونوفسکی با فیلم «مادر» و با نقش‌آفرینی بازیگران سرشناسی مانند جنیفر لاورنس، خاویر باردم، اد هریس، دامنال گلیسون و میشل فایفر در بخش اصلی ونیز حضور دارد. از سینمای هالیوود، پل شریدر، کارگردان سرشناس آمریکایی هم با فیلم « First Reformed» با بازی اتان هاوک و آماندا سیفرید در هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم ونیز حضور دارد. گیِرمو دل تورو گومز، کارگردان برجسته سینمای مکزیک و همینطور آی وای وای، هنرمند چینی با نخستین فیلم‌اش از دیگر حاضران در بخش اصلی رقابت‌های ونیز ۷۴ اند.

 

شیرین نشاط، هنرمند و سینماگر برجسته ایرانی که در حال حاضر در شهر زالسبورگ در اتریش نمایش «آیدا» را روی صحنه برده است، تازه‌ترین اثر سینمایی‌اش درباره زندگی ام‌الکلثوم را در بخش «روزهای مؤلفان» به نمایش درمی‌آورد.

 

شیرین نشاط دو سال پیش درباره علاقه‌اش به ام‌الکلثوم، خواننده پرآوازه مصری به روزنامه فرانکفورترآلگماینه گفته بود: «این زن در محیطی که کاملاً زیر سلطه مردان بود، موفق شد راه خود را باز کند و مهمترین هنرمند قرن بیستم شود. تا امروز همه جا موسیقی او را گوش می‌کنند، همه رانندگان تاکسی او را می‌شناسند، در مراکش، در تونس، در ایران، حتی در نیویورک…»

 

پیش از این شیرین نشاط فیلم «زنان بدون مردان» را بر اساس داستانی از شهرنوش پارسی‌پور به نمایش گذاشته بود. این فیلم که زنان در آن نقش مهمی دارند، در سال ۲۰۰۹ جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم ونیز را  به دست آورد.

 

از سینماگران ایرانی، فیلم‌های «گمشدن» ساخته علی عسگری و «آیه‌های فراموشی» به کارگردانی علیرضا حاتمی و همچنین «بدون تاریخ بدون امضاء» ساخته وحید جلیلوند در بخش افق‌ها شرکت دارند.

 

بخش «افق‌ها» به نخستین فیلم یک فیلمساز اختصاص دارد، جایزه آن صد هزار یوروست و فیلم برنده، باید این مبلغ را بین کارگردان و تهیه‌کننده تقسیم کند.

 

در بخش افق‌های جشنواره ونیز در مجموع ۲۰ فیلم به رقابت خواهند پرداخت و ریاست هیئت داوران این بخش بر عهده «جیانی آمیلو»، کارگردان ایتالیایی است. رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان سرشناس ایرانی یکی از هفت داور این بخش از جشنواره فیلم ونیز است.

 

سمیرا مخملباف کارگردان ایرانی ریاست هیئت داوران بخش «روزهای ونیز» را به عهده دارد که جایزه اصلی آن ۲۰ هزار یوروست.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما