((گرایش به سمت رسانه به عنوان حوزهی مطالعاتی در دههی 1920 در ایالت متحدهی امریکا آغاز گشت))(هورسفیلد،18،1390) فنآوریهای جدید و وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو، تلویزیون، سینما و...امروزه مخاطبان بسیار زیادی دارد تا جاییکه میتوان گفت در دنیای امروز اساسا هرچه دربارهی وقایع بیرون و همسایگان خود و چیزی که چرخهی اطلاعات مینامیم از طریق رسانههای عمومی به دست آوردهایم.
ادامه مطلب بررسی رسانه در آثار میشاییل هانکه
وانهادگی مفهومی است که به شکل فردی از ابتدای خلقت انسان همراه او بوده است و در جوامع بدوی در مفهوم فردیت و تمایل به احساسات یاس و ناامیدی معنا شده است. توجه بیشتر به این مفهوم با صنعتی شدن جوامع و رفتن هرچه بیشتر گروههای انسانی به سمت مدرنیته رخ میدهد تا جاییکه در سالهای اخیر این مفهوم با وجود آدمی عجین شده است و بدین ترتیب به علوم انسانی و هنرهای گوناگون ورود پیدا کرده است.
ادامه مطلب بررسی "وانهادگی" در آثار میشاییل هانکه
چکیده:
این مقاله در رابطه با تاثیرات و تقابلهایی است که فلسفه و فیلم همچون دو مسیر تفکر بر یکدیگر دارند. فصول مشترکِ بسیاری میان فلسفه و فیلم وجود داردکه آن ها را به یکدیگر نزدیک کرده است. از جمله مباحثی چون وجود، زمان، پرسش از هستی و دعوت انسان به اندیشیدن. همچنین باید دقت داشت که رابطهی فیلم و فلسفه رابطهای یک سویه نیست و فیلم به صرف، وسیلهای برای آموزش فلسفه محسوب نمیشود، تا آنجا که امروزه فیلم به مثابهی متنی فلسفی قلمداد میشود. مقاله به طور اخص ویژگیهای اگزیستانسیالیسم به عنوان یکی از رویکردهای فلسفی تاثیرگذار در قرن بیستم را در فیلم قارهی هفتم ساختهی میشاییل هانکه بررسی می کند. از آن جا که فلسفهی اگزیستانسیالیسم با زیست جهان انسان مدرن، ارتباطی نزدیک دارد، دستآورد مقالهی دریافتی از موقعیت انسان مدرن با توجه به ویژگیهای فلسفهی اگزیستانسیالیسم در فیلم قارهی هفتم است.
واژههای کلیدی:
اگزیستانسیالیسم ،قارهی هفتم، اصالت بشر، مرگ، وانهادگی، خداچارهجویی
ادامه مطلب تحلیل فیلم قارة هفتم در بستر فلسفة اگزیستانسیالیسم
-اسطوره:
اساطیر از قدیمیترین مشترکات انسان ها محسوب میشوند و برای آنها نمیتوان تاریخ مشخصی را ذکر کرد. هر دورة زمانی برای خود اساطیری داشته که نسل به نسل از طریق نقلقول و در قالب داستان های عامیانه، در بستر مراسم آیینی خاص در موسم معین و یا به طریق مکتوب مطرح شده است. از اولین نمودهای مکتوب که در آن اشاره به اساطیر شده است، می توان آثار فیلسوفان سدة 2 پ.م را نام برد. رشد فلسفه در یونان باعث رشد تفسیرهای تمثیلی از اسطوره نیز گشت.
ادامه مطلب اسطوره ایکاروس و ژانر علمی-تخیلی در سینما
در اغلب فیلم های هالیوودی، خشونت امری است جسمانی که با فریاد، وحشت، پاشیدن خون، بریده شدن پوست و قطعات بدن و یا با صحنههای مشمئزکنندة حیوانات و حشرات خود را نشان میدهد. میتوان گفت خشونتهای بازنمایی شده در فیلمهای هالیوودی بازنمایشی فرمی و ظاهری در تصاویر هستند. خشونتهای ظاهری که برای تزئین فیلم به وجود می آیند. هدف از نشان دادن این نوع خشونت ها در اکثر فیلمهای هالیوودی، جذب مخاطب و بالا برودن شمار تماشاگران است. خشونت در این نوع فیلمها، تلفیقی با هیجان و جنبة تجربه ناشدة مخاطب محسوب میشود. خشونتی که تماشاگر خود را در مازوخیستی کمرنگ قرار داده و او را مجبور به دیدن ادامة فیلم میکند. مازوخیستی که هم تماشاگر، چشمهای خود را میبندد و هم از لای چشمهای بستهاش، صحنههای خشن را دنبال میکند و از آن لذت میبرد. همین مسئله هیجان ناشی از فیلم را تامین کرده سازندة فیلم را به هدف خود میرساند.
ادامه مطلب خشونت... نه خون و نه فریاد / بررسی خشونت در فیلمهای میشاییل هانکه
شهر زنان City of Women - 1980 فیلمی است در قالب فانتزی که در زیرلایههای خود به مقولهی فمینیسم میپردازد؛ اگرچه این پرداخت بسیار رویاگون و در فضای ذهنی شخصیت اول فیلم (مارچلو ماسترویانی) صورت میگیرد؛ اما این شهر خود داعیهای است بر شهری برساخته از ایدئولوژیهای حاکم بر جامعه در آن سالها.
ادامه مطلب از فانتزی تا فمینیسم در شهر زنان / بررسی گونه های فمینیسم در فیلم
برزخ میان کودکی و معصومیت و قلمرو نهادینه شده از ارزشهای سنتی و خانواده و رسوم رایج و از طرف دیگر بلوغ و جنسیت به معنای رشد عقلانی و جسمانی و نشانهای از مردانگی. این مسئله در صحنههای آب، استخر و آکواریوم و سکوت در لحظههای زیر آب نمود می یابد.
ادامه مطلب برزخ... / یادداشتی بر فیلم "فارغ التحصیل"
او يک زن است. معلم برجستهاي در زمينهي پيانو محسوب ميشود. شاگردان بسياري دارد. خودمستقل است. زندگي مادي خانواده را ميچرخاند. به کنسرتهاي بسياري دعوت شده و مينوازد.جدي است و شاگردان بسياري در آزمونهاي ورودي او رد ميشوند. سرد، خشک، جدي، ساده از نظر چهره و پوشش ...